Spijkers Met Koppen / Zomerspijkers

Sinopsis

Spijkers met Koppen, elke zaterdag tussen 12 en 14 uur op NPO Radio 2 en in café The Florin in Utrecht. Presentatie: Felix Meurders en Dolf Jansen.

Episodios

 • Zomerspijkers: Edsilia Rombley

  Zomerspijkers: Edsilia Rombley

  04/07/2020 Duración: 01h46min

  Het is vandaag een Zomerspijkers vol seks, drugs en heel veél soul! Edsilia Rombley bepaalt twee uur lang de muziek op NPO Radio 2, vertelt de verhalen achter haar favoriete nummers en danst en zingt er op los. Verder hoor je een column van Vera van Zelm, zingt Aron Elstak een lied en brengt Anne van Rijn een ode aan Edsilia.

 • Zomerspijkers: Jeroen van Merwijk

  Zomerspijkers: Jeroen van Merwijk

  27/06/2020 Duración: 01h44min

  Kunstenaar, cabaretier, liedjesschrijver Jeroen van Merwijk is onze eregast deze uitzending. Dolf praat met vriend en collega Jeroen over zijn jeugd, ziek zijn en ze praten over het vak. Daarnaast vertelt Jeroen de verhalen achter zijn favoriete nummers. Tot slot hoor je een column van Stefano Keizers, zingt Kiki Schippers een lied en brengt Marcel Harteveld een ode aan Jeroen.

 • Zomerspijkers: Jurgen van den Berg

  Zomerspijkers: Jurgen van den Berg

  20/06/2020 Duración: 01h46min

  The Rolling Stones en Donna Summer, maar ook Tino Martin. In deze uitzending hoor je de playlist van Jurgen van den Berg, en vertelt hij het verhaal achter zijn favoriete nummers.

 • Zomerspijkers: Dione de Graaff

  Zomerspijkers: Dione de Graaff

  13/06/2020 Duración: 01h47min

  Vandaag in Zomerspijkers: van Randy Newman tot Berry en van Madonna tot Nits: het staat allemaal in de playlist van Dione de Graaff. Over het verhaal achter haar favoriete nummers praat ze de komende twee uur met Dolf Jansen. Ben je benieuwd naar de hele playlist van Dione? Je vindt alle nummers ook op de Spotify-pagina van Zomerspijkers. Verder hoor je een column van Stefan Pop, zingt Marcel Harteveld een lied en brengt Kiki Schippers een ode aan Dione.

 • Uitzending van 6 juni 2020

  Uitzending van 6 juni 2020

  06/06/2020 Duración: 01h43min

  Vandaag in Spijkers met Koppen: praten we met ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers over het openen van de kerken en het app-verkeer tussen Halsema en Grapperhaus. Laten Cees de Keijzer en Piet van Dijk de schoonheid van vrachtschepen zien en gaan we terug in de tijd naar het Holland Pop Festival in 1970 met Ernst Jansz en Robert Jan Stips. Piet Paulusma en Jeanine Janssen blikken vooruit op het nieuwe seizoen van Max vakantieman, Frans Pollux geeft een voorproefje van zijn podcast 'De Laatste Dans' en Hans Dorresteijn vertelt alles over zijn nieuwe boek 'Wensvogels'. Tot slot is er live muziek van Paul de Munnik, cabaret door Hanneke Drenth, Tim Kamps, Roel Bloemen en Floris van Delft en zijn de columns van Ivo Victoria en Martijn Hillenius.

 • Uitzending van 30 mei 2020

  Uitzending van 30 mei 2020

  30/05/2020 Duración: 01h47min

  Vandaag in Spijkers met Koppen: bespreken we met economen Arnoud Boot en Arjo Klamer het herstelfonds van de Europese Commissie. In de podcast 'Soundcheck' praat Peter van Bruggen over zijn ontmoetingen met wereldsterren, vanuit zijn huis geeft hij alvast een voorproefje. Correspondentenechtpaar Marc Bessems en Sandra Korstjens over hun werk en leven in Brazilië en we gaan op zoek naar gevonden voorwerpen met Martin van Hees en Stefan van Uden. Micha Wertheim over zijn theatershow ‘Voor alle Duidelijkheid’ en Churandy Martina vertelt hoe hij zo fit mogelijk blijft in deze coronatijden. Tot slot is live muziek van DeWolff, is er cabaret door Hanneke Drenth, Aron Elstak en Marcel Harteveld en de columns zijn van Stefano Keizers en Martijn Hillenius.

 • Uitzending van 23 mei 2020

  Uitzending van 23 mei 2020

  23/05/2020 Duración: 02h00s

  Vandaag in Spijkers met Koppen: alles over het succes van de digitale dorpsquiz in Holten met organisator Erik Klein Nagelvoort en Hetty Ieppink en Eugenie Stolk en Joke Middelbeek gaan in debat over docenten die voor de klas staan zonder de juiste papieren. Sophie Dros volgde voor haar documentaire 'King of the Cruise' een extravagante baron op een cruiseschip en geeft een voorproefje. Op haar Instagramaccount 'Zeikschrift' kaart Madeleijn van den Nieuwenhuizen seksisme, racisme en ongelijkheid in de media aan.Boris Dittrich vertelt over het verhaal achter zijn boek 'Terug naar Tarvod'. Gijs Weenink en Richard Engelfriet weten alles over online vergaderen en geven tips en je hoort Atta de Tolk over de ramadan.Tot slot speelt Lucky Fonz lll een paar nummers live, is er cabaret door Hanneke Drenth, Aron Elstak en Patrick Nederkoorn en zijn de columns van Stefano Keizers en Stefan Pop.

 • Uitzending van 16 mei 2020

  Uitzending van 16 mei 2020

  16/05/2020 Duración: 02h00s

  Vandaag in Spijkers met Koppen: live muziek van The Kik. André Rieu en Olga Commandeur zorgen dat heel Nederland in beweging blijft. Mogen bedrijven mensen in corantijd wel of niet ontslaan? Gijs van Dijk van de PvdA gaat in debat met Judith Tielen van de VVD.Hoe klinken de campagnes in Amerika? Laila Frank vertelt het je. Babs Assink en Lammert de Bruin geven een voorproefje van hun podcast "De Showbizzmoord".Marcel van Roosmalen en fotograaf Jan Dirk van der Burg over "Nederland onder het systeemplafond" en Ben Cramer en Marga Bult blikken terug op hun deelname aan het Eurovisie Songfestival.Tot slot is er cabaret door Hanneke Drenth, Marcel Harteveld en Vera van Zelm en zijn de columns van Carrie en Stefan Pop.

 • Uitzending van 9 mei 2020

  Uitzending van 9 mei 2020

  09/05/2020 Duración: 02h00s

  Vandaag in Spijkers met Koppen: fotograaf Caitlin Sas laat de schoonheid van flaporen zien en Lodewijk Asscher reageert op versoepeling de coronamaatregelen en de staatssteun aan grote bedrijven. Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema vertelt je hoe het hoort, of juist niet. 'Het Familiediner' bestaat twintig jaar, presentator Bert van Leeuwen vertelt over het succes van het programma en Abdeluheb Choho van Vluchtelingenwerk Nederland reageert op de plannen van de overheid voor hulp aan vluchtelingen in Griekenland. Je hoort alles over de nieuwe single van Rick de Leeuw en Jan Willem van Prooijen neemt je mee in de wereld van complottheorieën. Tot slot is er cabaret door Hanneke Drenth, Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers en Floris van Delft en zijn de columns van Ivo Victoria en Stefano Keizers.

 • Uitzending van 2 mei 2020

  Uitzending van 2 mei 2020

  02/05/2020 Duración: 02h00s

  Vandaag in Spijkers met Koppen: live muziek Jack Poels speelt, Bas Klinkhamer weet alles over dromen en Annemarie van Geel schreef 'Hakken in het zand' over het leven in Saoedi-Arabië. Hoe ziet het nieuwe normaal eruit? Daarover praten we met trendwatcher Adjiedj Bakas en innovatiedeskundige Jesse van Doren. Manon van Hoeckel en Marleen van der Kolk over 'Het Bouwdepot'.In de serie 'Dominee of Koopman' bezoekt Patrick Lodiers Afrikaanse landen om te zien hoe het daar staat met de ontwikkelingssamenwerking en Woordenboekmaker en eindredacteur van de Dikke van Dale, Ton den Boon over het coronawoordenboek.Tot slot is er cabaret door Hanneke Drenth, Roel Bloemen en Oscar Kocken en de columns zijn van Martijn Hillenius en Stefan Pop.

 • Uitzending van 25 april 2020

  Uitzending van 25 april 2020

  25/04/2020 Duración: 02h00s

  Vandaag in Spijkers met Koppen: Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking vertelt over de gevolgen van het coronavirus in Afrika en cabaretier Peter Pannekoek praat over zijn cabaretvoorstelling 'Later wordt alles beter'.Feyenoorders Berne van Leeuwen en Patrick Janssen brengen een ode aan het stadion van Feyenoord in 'Dit is De Kuip' en Noël van Bemmel, chef reizen van de Volkskrant, vraagt zich af waarom we nog fysiek reizen.Andere Tijden besteedt aandacht aan de Chippendales, we praten hierover door met presentator Astrid Sy en schrijfster Yvonne Kroonenberg en Laura Hoogland biedt eerste hulp bij misbaksels.Tot slot is er cabaret door Hanneke Drenth, Kiki Schippers, Oscar Kocken, Aron Elstak en Floris van Delft en de columns zijn van Stefano Keizers en Martijn Hillenius.

 • Uitzending van 18 april 2020

  Uitzending van 18 april 2020

  18/04/2020 Duración: 02h00s

  Vandaag in Spijkers met Koppen: Esther Ouwehand, fractievoorzitter Partij voor de Dieren praat over de gevolgen van het coronavirus. Beitske de Jong deelt op het Instagram account 'Funda Makeovers' de meest bijzondere makeovers op Funda.Correspondent Lucas Waagmeester vertelt over zijn nieuwe boek 'Op drift, de ontwrichting van Turkije' en cabaretier Tim Fansen geeft een voorproefje van zijn podcast 'Beschaving, de nabeschouwing' Geluksprofessor Patrick van Hees vertelt je hoe je gelukkig kunt worden én het kunt blijven en Leonie Cornips leert je alles over het gedrag van koeien.Tot slot is er cabaret door Hanneke Drenth, Roel Bloemen en Marcel Harteveld en zijn de columns van Stefan Pop en René van Meurs.

 • Uitzending van 11 april 2020

  Uitzending van 11 april 2020

  11/04/2020 Duración: 02h00s

  Vandaag in Spijkers met Koppen: cabaretier Fabian Franciscus heeft autisme en legt uit hoe moeilijk het is om autistisch te zijn in deze periode en fractievoorzitter van 50PLUS Henk Krol vertelt over zijn onstuimige week. Na 42 jaar komt er een einde aan paardenmeisje Bianca, schrijfster Yvonne Brill vertelt over het afscheid en Kefah Allush vertelt over zijn nieuwe serie 'Oases in de Oriënt'.Oscar Kocken is begonnen met een bijzondere zoektocht, 'Groeten van een onbekende' en Tim den Besten en Nicolaas Veul stonden honderd dagen voor de klas en vertellen over hun avonturen.Tot slot is er cabaret door Kiki Schippers, Hanneke Drenth, Peter van Rooijen, Marcel Harteveld en Floris van Delft en de columns zijn van Ivo Victoria en Martijn Hillenius.

 • Uitzending van 4 april 2020

  Uitzending van 4 april 2020

  04/04/2020 Duración: 02h00s

  Vandaag in Spijkers met Koppen: vertelt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven over de gevolgen van het coronavirus en Aglaia Bouma weet alles over de wondere wereld van insecten en neemt je mee. Dirigenten Carel den Hertog en Maria van Nieukerken vertellen welke Matthäus Passion je thuis kunt luisteren. Wat zijn de feiten en fabels over het coronavirus? Peter Burger vertelt het je en Johan de Meij deelt zijn bizarre avontuur op een zeilboot en vertelt wat je moet doen als je hulpeloos op de oceaan dobbert. Correspondenten Mustafa Marghadi in Italië en Rop Zoutberg in Spanje vertellen over hun werkzaamheden in deze bizarre tijd en in de podcast 'De Zelfhulpboekenclub' gaan Stijn van Vliet en Jasper Demollin op zoek naar zelfhulpbestsellers.Tot slot is cabaret door Hanneke Drenth, Kiki Schippers, Roel Bloemen en Tim Kamps en zijn de columns van Ivo Victoria en Stefan Pop.

 • Uitzending van 28 maart 2020

  Uitzending van 28 maart 2020

  28/03/2020 Duración: 02h00s

  Vandaag in Spijkers met Koppen: minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten vertelt over de impact van het coronavirus. Danny Blind vertelt over zijn voetbalcarrière met filmmaker Bernard Krikke en Rayen Panday heeft zijn voorstelling 'Trigger' af moeten zeggen, hoe komt hij nu zijn dagen door?Toen het RTL-avontuur van Twan Huys ten einde kwam begon de presentator te wandelen en hij schreef het boek 'Wandellust' en vertelt waar je de mooiste wandelingen in ons land kunt maken. Margot Ros, misschien ken je haar van Toren C, kreeg een ongeluk waardoor ze maar één ding per dag mocht doen, maar wat doe je dan? En we duiken in de geschiedenis van Suske en Wiske met Roelof de Vries en Koen Maas.Tot slot zijn de columns van Patrick Nederkoorn en Stefan Pop en is het cabaret van Floris van Delft, Hanneke Drenth, Marcel Harteveld en Kiki Schippers.

 • Uitzending van 21 maart 2020

  Uitzending van 21 maart 2020

  21/03/2020 Duración: 02h00s

  Spijkers met Koppen lanceerde vandaag de de ‘We Zullen Doorgaan-Challenge’, om heel Nederland te steunen in de onzekere tijd van het coronavirus. Diverse bekende Nederlanders zoals Jeangu Macrooy, Simone Kleinsma en Paul de Leeuw zingen het strijdlied ‘We Zullen Doorgaan'. Bekijk snel op onze Facebookpagina of onze Instagram de video van de challenge. Verder in de uitzending: alles over de quarantaineclub van Leon Giessen, Rob Jetten vertelt over de gevolgen van het coronavirus en Monica Wesseling beantwoordt al je vragen over vogels. Kees Schaap en zijn zoon Mark Schaap over de documentaire 'When are you coming back, Kees', The Dutch Giant Olivier Richters schuift aan en vertelt over zijn acteercarrière en Domien Verschuuren en Bas Louissen vertellen wat het succes is van hun podcast Man Man Man en andere podcasts.Tot slot is er cabaret door Aron Elstak, Patrick Nederkoorn, Hanneke Drenth en Kiki Schippers en zijn de columns van Wim Daniëls en Stefano Keizers.

 • Uitzending van 7 maart 2020

  Uitzending van 7 maart 2020

  07/03/2020 Duración: 01h41min

  Vandaag in Spijkers met Koppen: alles over de rubriek 'Lezers helpen Lezers' met Inge van de Blink en Peter Grandia. Volgens Herre Kingma hebben we een landsdokter nodig, samen met Ted van Essen schuift hij aan. Asieladvocaat Wil Eikelboom en Jasper van Dijk (SP) gaan met elkaar in gesprek over de schadevergoedingen die asielzoekers krijgen, omdat hun asielaanvraag te lang duurt. Bertus en Leen van de barbershop 'Schorem' uit Rotterdam vertellen over hun rocksterren bestaan. We duiken met Tim de Mos de krochten van Scheveningen in en Marian Maleszka geeft een lesje oog-yoga en helpt je van je bril af. Willem Hooft vertelt over sitkiten en hoe hij, ondanks een dwarslaesie, het maximale uit het leven haalt. Tot slot is er live muziek van Michelle David & The Gospel Sessions, is er cabaret door Tim Kamps, Roel Bloemen, Peter van Rooijen, Floris van Delft en Hanneke Drenth, zijn de columns van Stefano Keizers en Martijn Hillenius.

 • Uitzending van 29 februari 2020

  Uitzending van 29 februari 2020

  29/02/2020 Duración: 01h48min

  Vandaag in Spijkers met Koppen: René van Meurs over zijn nieuwe voorstelling 'Hunkert', Martin Visser vertelt wat de financiële gevolgen zijn van het coronavirus en Sebastiaan van de Water ging op zoek naar het voedsel van de toekomst. Peter Teffer dook voor Follow The Money in de wereld van Donald Duck en wat de invloed van de Europese Comissie was op een special over Europa. Theatermaakster Laura van Dolron vertelt over haar voorstelling 'Wat we normaal nooit horen'. Frank van Osch maakte de documentaire 'RK Veulpoepers BV' over de opkomst, het succes en de ondergang van De Veulpoepers. Daniël van Doorn en Evert van der Zouw vertellen over de wereld van Utrechtse Hooligans. Tot slot is er live muziek van Nits, cabaret door Kiki Schippers, Patrick Nederkoorn, Hanneke Drenth en Oscar Kocken en de columns zijn van Emilio Guzman en Stefano Keizers.

 • Uitzending van 22 februari 2020

  Uitzending van 22 februari 2020

  22/02/2020 Duración: 01h48min

  Vandaag in Spijkers met Koppen: hoe het zit met het grote woningtekort in Nederland? Dat bespreken we met Henk Nijboer (PvdA) en Jessica van Eijs (D66). Documentairemaker John Appel schuift aan en vertelt over zijn documentaire “Once the Dust Settles”. De verhalen van mensen die een ramp of oorlog overleefden, in Amatrice, Tsjernobyl en Aleppo, staan centraal. Advocaat en politicus Don Ceder over slachtoffers van seksuele uitbuiting. Jeroen van Merwijk schreef vorig jaar elke dag een lied in zijn bundel “Was volgend jaar maar vast voorbij”. Ook schuift voormalig wielrenner Thomas Dekker aan, hij gaat het theater in met “Tour de Legend”.  In de televisieserie “Au Pairs” worden Gohar Hovanes, Leah Gerbers en Lily de Wit gevolgd. Zij gaan drie maanden aan het werk als au pair in Los Angeles. Acteur Abbie Chalgoum vertelt over zijn voorstelling “Ik blijf bij je”. Hierin neemt hij je mee in zijn leven met depressie. Ook is er live muziek van The Kik. Er is cabaret door Aron Elstak, Oscar Kocken, Katinka Polderman

 • Uitzending van 15 februari 2020

  Uitzending van 15 februari 2020

  15/02/2020 Duración: 01h42min

  Vandaag in Spijkers met Koppen: Steef de Jong en keizerin Elisabeth hebben meer gemeen dan je denkt, minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker over de extra beveiligde gevangenisafdeling in Leeuwarden en cyberpesten en de mannen van Rundfunk gaat het theater in. Menno Bentveld neemt je mee 'Terug in het Wild' en vertelt je met welke dieren het na lange, magere jaren weer heel goed gaat, wereldartiest Sven Ratzke schuift aan en neemt je mee in de wereld van David Bowie. Sjaak Polak schuift aan met schrijver Rick van Leeuwen om een voorproefje te geven van de biografie over de cultvoetballer en de finalisten van het Leids Cabaret festival zitten ook aan tafel. Tot slot is er live muziek van Krezip, is er cabaret door Patrick Nederkoorn, Aron Elstak, Vera van Zelm en Kiki Schippers en zijn de columns van Stefano Keizers en Stefan Pop.

página 1 de 3

Informações: