Sinopsis

Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, indtryk og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling. I redaktionen:Anne Pilegård Petersen.Karen Straarup Møller.Emil Rothstein-Christensen.Mikkel Rönnau.Mads Petter Kühnel.Redaktør Rune Sparre Geertsen.Redaktionen vil meget gerne høre fra dig, hvis du har en idé til en historie. Skriv til baglandet@dr.dk

Episodios

 • Baglandet: Mændene fra drug highway 4:4 - Jeg har meget at vinde tilbage, hvis jeg bliver clean - 16. jun 2020

  Baglandet: Mændene fra drug highway 4:4 - "Jeg har meget at vinde tilbage, hvis jeg bliver clean" - 16. jun 2020

  16/06/2020 Duración: 27min

  - siger Pyro. Han er lige hjemvendt fra en tur til Thailand. Turen endte kaotisk, hvor han blev nød til at skylle sine stoffer ud i toilettet, da nogen pludseligt bankede på døren til hans hotelværelse. Nu er han tilbage i danmark og står han på stoffernes motorvej, dæmper abstinenserne og ryger sig morgenrask med en portion nyindkøbt heroin. Baglandet har gennem flere måneder fulgt livet på 'drug highway' på Vesterbro i København - epicenteret for de hårde stofbrugere i landet. Et barsk sted, hvor brugerne konstant er på jagt efter penge, efter den næste rus, efter et sted at sove. Omkring dem forsøger ansatte og frivillige fra organisationen Mændenes Hjem hver dag at yde livsvigtig hjælp til brugerne: at reducere skaderne fra deres liv på gaden mest muligt. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Mændene fra drug highway 3:4 - Jeg troede de bare kunne tage sig sammen - 9. jun 2020

  Baglandet: Mændene fra drug highway 3:4 - "Jeg troede de bare kunne tage sig sammen" - 9. jun 2020

  09/06/2020 Duración: 27min

  Rud Ellegaard har været politimand på Vesterbro siden 80'erne. Dengang gik en stor del af politiarbejdet ud på at stresse de stofafhængige og lange bøder ud. Men meget har ændret sig. Han forstår nu, at stofbrugere ikke bare kan tage sig sammen, og arbejdet i dag handler om at skabe mest muligt tryghed for dem. Vi tog med på hans morgenenrute på drug highway. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Mændene fra drug highway 2:4 - I morgen tager jeg hjem til mor og far - 2. jun 2020

  Baglandet: Mændene fra drug highway 2:4 - "I morgen tager jeg hjem til mor og far" - 2. jun 2020

  02/06/2020 Duración: 27min

  I morgen vil Ali gå i bad, barbere sig og tage pænt tøj på. Han vil flytte hjem til sin mor og far, hjem og bede bønner og læse koranen og være en god søn og ikke en beskidt junkie. Men først skal han ryge heroin. Baglandet har gennem flere måneder fulgt livet på 'drug highway' på Vesterbro i København - epicenteret for de hårde stofbrugere i landet. Et barsk sted, hvor brugerne konstant er på jagt efter penge, efter den næste rus, efter et sted at sove. Omkring dem forsøger ansatte og frivillige fra organisationen Mændenes Hjem hver dag at yde livsvigtig hjælp til brugerne: at reducere skaderne fra deres liv på gaden mest muligt. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Mændene fra drug highway 1:4 - Jeg kan ikke dø - 26. maj 2020

  Baglandet: Mændene fra drug highway 1:4 - "Jeg kan ikke dø" - 26. maj 2020

  26/05/2020 Duración: 27min

  Troels er tit oppe at slås. Han har engang nedlagt otte mand i et slagsmål. Selvforsvar, siger han. 'Lille A' var ved at komme galt afsted ude på Strandvejen, da han stjal mørbrad i Kvickly til rygeheroinen. Han har tre børn, de er ikke er glade for hans stofbrug. Baglandet har gennem flere måneder fulgt livet på 'drug highway' på Vesterbro i København - epicenteret for de hårde stofbrugere i landet. Et barsk sted, hvor brugerne konstant er på jagt efter penge, efter den næste rus, efter et sted at sove. Omkring dem forsøger ansatte og frivillige fra organisationen Mændenes Hjem hver dag at yde livsvigtig hjælp til brugerne: at reducere skaderne fra deres liv på gaden mest muligt. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet Remix: Minderne har vi stadig - 19. maj 2020

  Baglandet Remix: Minderne har vi stadig - 19. maj 2020

  19/05/2020 Duración: 26min

  Det er svært at forklare hvorfor visse minder bare hænger bedre fast end andre. Mød Tage, der er dement og har lidt svært ved at huske hvad han lavede for et par timer siden, men sagtens mindes tiden om hans tid i Liberia som ung. Mød også beboerne på det jødiske plejehjem Deborah Centret i København og en lille flok mænd i baglokalet hos købmanden på Lyø. Vært: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Når corona vælter verden - 17. maj 2020

  Baglandet: Når corona vælter verden - 17. maj 2020

  17/05/2020 Duración: 27min

  Mads, Elias og Steven er klassekammerater på Høje-Taastrup Gymnasium, og sammen har de en helt særlig humor. Heldigvis kan de igen joke med hinanden i klasselokalet, for modsat resten af landets 2.g-elever, er de tre allerede tilbage i skole. De er nemlig elever på den såkaldte ASF-linje, hvor unge med en diagnose indenfor autismespektret kan tage en studentereksamen. Og som første del af landets genåbning fik alle landets ASF-elever lov at komme tilbage på gymnasierne. Men hvorfor var det så vigtigt at netop de elever fik hverdagen tilbage? Og hvordan er det at være ung med autisme, når de vigtige rammer pludselig ramler i en coronatid? Reporter: Anne Pilegaard Petersen. Redaktør Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Vores livs forår - 10. maj 2020

  Baglandet: Vores livs forår - 10. maj 2020

  10/05/2020 Duración: 27min

  Da Mette Frederiksen træder ud fra Marienborg og præsenterer genåbningsplanen, holder nogle vejret mere end andre. Efterskolerne har været omtalt som højeste risiko i forhold for smittespredning og efterhånden blev håbet slukket for de fleste af landets 30.000 efterskoleelever, men pludselig så det hele lysere ud. Baglandet har i denne uge fulgt nogen hjemsendte efterskoleelever i ugen op til de fik at vide, de må komme tilbage på deres elskede skole. Reporter: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet Remix: Mad kan være svært - 3. maj 2020

  Baglandet Remix: Mad kan være svært - 3. maj 2020

  03/05/2020 Duración: 26min

  Mange har et anstrengt forhold til mad. Mød Maya, der har overstået behandling for anoreksi, men som konstant kæmper med den sygdom, der nu er blevet en så stor del af hende. Mød også tre kvinder der lider af tvangsoverspisning og som forsøger at finde svar på, hvorfor de spiser en liter is og to poser matadormix, selvom de for længst er mætte. Og mød de udsatte og hjemløse i Kolding, som nogen gange kommer til at vælge øl og stoffer frem for mad. Vært: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Kunstner i en krisetid - 26. apr 2020

  Baglandet: Kunstner i en krisetid - 26. apr 2020

  26/04/2020 Duración: 27min

  Operasangerinden Ingeborg Børch kan ikke stoppe med at optræde for folk, selvom alle koncerter er aflyst. Så under coronakrisen overrasker hun operaelskere med sang udenfor deres vinduer. Troubaduren Allan Olsens turné er coronaramt, så han spiller i stedet koncert i en baggård i Aarhus. I København er en performancegruppe begyndt at dukke op i gårdene. Baglandet følger kunstnere i en krisetid og undersøger, hvad kunsten gør ved os nu. Reportere: Celine Klint, Nicholas Durup Thomsen og Lucas Francis Claver. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph

 • Baglandet: Prepperne - 19. apr 2020

  Baglandet: Prepperne - 19. apr 2020

  19/04/2020 Duración: 27min

  Corona-krisen har sat skub i prepper-miljøet i Danmark. Man griner ikke længere af dem som før. Flere er begyndt at forberede sig på katastrofer, og dem der har gjort det længe kan nu i højere grad end før retfærdiggøre deres store forråd af mad og nødgrej. Men er det overhovedet nødvendigt at forberede sig på katastrofer i Danmark? Og hvem er de såkaldte preppers? Reporter: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Åen viser tænder - 9. apr 2020

  Baglandet: Åen viser tænder - 9. apr 2020

  08/04/2020 Duración: 27min

  Det har regnet og regnet og regnet de seneste måneder. Gudenåen er gået over sine bredder. De, som bor ned til åen, ser på med desperation og mærker vandets vilje. Husejere har søvnløse nætter, mens vandet kryber nærmere. Må de lokale vende sig til den nye våde virkelighed, eller findes der løsninger, der kan dæmme op for vandet? Reporter: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 22. marts).

 • Baglandet: En times omsorg - 5. apr 2020

  Baglandet: En times omsorg - 5. apr 2020

  05/04/2020 Duración: 26min

  Coronakrisen rammer os alle, men dem den nok rammer hårdest er de udsatte. Mange herberger, behandlingstilbud og væresteder er lukket ned, og de udsattes ofte ensomme liv er blevet endnu mere ensomt. Men der er dukket tilbud op, som skal give en håndsrækning, for eksempel det midlertidige værested HUSK i Holbæk. Her kan man få lidt mad og en times omsorg. Reporter: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Demensbyen 2:2 - 10. mar 2020

  Baglandet: Demensbyen 2:2 - 10. mar 2020

  10/03/2020 Duración: 27min

  Bryghuset i Svendborg er specielt ved, at her kun bor demente i forskellige faser og grader. Sygdommen der kan være så uendelig svær at forstå. Mød blandt andre Owe, der nogengange inviterer hønsene med ind og se morgen-TV. Reporter: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 10. marts).

 • Baglandet: Demensbyen 1:2 - 3. mar 2020

  Baglandet: Demensbyen 1:2 - 3. mar 2020

  03/03/2020 Duración: 27min

  Bryghuset i Svendborg er specielt ved, at her kun bor demente i forskellige faser og grader. Sygdommen der kan være så uendelig svær at forstå. Mød blandt andre Tage, der løser krydsord for at træne og holde hjernen i gang. Reporter: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 3. marts).

 • Baglandet: Symfoni for syge børn - 25. feb 2020

  Baglandet: Symfoni for syge børn - 25. feb 2020

  25/02/2020 Duración: 26min

  Anton på 6 år er bleg og skaldet og kan ikke tale på grund af smerter i munden. Han har kræft og ligger i isolation på Rigshospitalet. En af ugens lyspunkter for både ham og hans mor er når guitaristen Ole og violinisten Lisbeth kommer forbi og spiller og synger for dem. Så skifter stemningen i rummet. Den levende musik har fundet vej ind i sundhedssystemet. Men hvad betyder musikken for børnene og deres pårørende? Reporter: Maja Flinthøj. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 25. februar).

 • Baglandet: Eliten på forreste række - 18. feb 2020

  Baglandet: Eliten på forreste række - 18. feb 2020

  18/02/2020 Duración: 26min

  Gymnasieelever er i medier på det seneste blevet beskrevet som sløve, umotiverede og uambitiøse. Men på Niels Brock Handelsgymnasium er der rift om pladserne på forreste række. Her rykker man gerne frem i lokalet for at kunne følge ordentligt med i undervisningen. De fleste elever har 5 A-fag, elsker at gå i skole og har høje ambitioner for fremtiden. Så hvem er de topmotiverede gymnasieelever og hvad driver dem? Reporter: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 18. februar).

 • Baglandet: Nørder og normies - 11. feb 2020

  Baglandet: Nørder og normies - 11. feb 2020

  11/02/2020 Duración: 26min

  Uanset om du identificerer dig som kat, kvinde eller opdagelsesrejsende fra Victoriatiden, så er der plads til det på efterskolen Epos. Eleverne er selverklærede nørder og har ofte følt sig som outsidere i folkeskolen. Men på Epos foregår undervisningen gennem rollespil. Ikke kun med latexsværd og troldekostumer, men rollespil der skaber et fællesskab, hvor eleverne kan afprøve forskellige roller og identiteter - for i sidste ende at finde mere ud af, hvem de selv er. Reporter: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Vildsvin på sigtekornet 2020-02-04

  Baglandet: Vildsvin på sigtekornet 2020-02-04

  04/02/2020 Duración: 27min

  Sønderjylland har fået et bandeproblem - bander af vildsvin. De er kommet fra Tyskland, og den helt store frygt er at de spreder afrikansk svinepest. Baglandet er taget ud for at tale med landmænd om frygten og med manden, der skal udrydde banderne. Reporter: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: En ø mellem fortid og fremtid 2020-01-28

  Baglandet: En ø mellem fortid og fremtid 2020-01-28

  28/01/2020 Duración: 27min

  Skolen og posthuset er nedlagt. Præsten er flyttet. De små landbrug dør ud, og det samme gør den del af befolkningen, der har levet her et helt liv. Men nyt liv er også ved at opstå. Kvinden der avler får, manden der bygger både, som kan holde i 100 år. Og for første gang i årevis er der født et barn på øen. Baglandet er i denne uge taget til Lyø i det sydfynske øhav for at portrættere den lille ø med 80 indbyggere uden for turistsæsonen. Hvad er det, der forsvinder? Og hvad kommer i stedet? Reporter: Nanna Hauge Kristensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Sexarbejde 2020-01-21

  Baglandet: Sexarbejde 2020-01-21

  21/01/2020 Duración: 27min

  Lilian de Turah blev sexarbejder som 44 årig, efter hun blev skilt. Hun har har et firma og betaler skat og moms og laver årsregnskab. Men hun og alle de andre prostituerede som hende, har ikke samme rettigheder til fx dagpenge og A-kasse. Det har andre selvstændige ellers. I dag i Baglandet fortæller fire sexarbejdere, der siger de er glade for deres job og selv har valgt det, om deres arbejdsliv og frustrationerne ved det. Reporter: Rikke Romme. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

página 1 de 8

Informações: